Tilbake til forrige side

 

Håkon Tysdal
Blomstervn. 24B
2005 Rælingen

Mob.: 971 16 446
E-post: hakon.tysdal@gmail.com


Org.nr.: 991 966 439

 
 

Ole Lundberg
Da farfar var minst

Dette er en "voksen" lokalhistorisk fortellingsbok for barn, egnet til høytlesning hjemme og i skolen. Forfatteren forteller om barneår i Bardu og Narvik, innholdsrike ferier i Ål i Hallingdal, men først og fremst om oppvekst på Strømmen i Akershus. Han forteller levende og gjenkaller hendelser og steder med stor detaljrikdom.


Forfatteren er født i Narvik. Slekta på farssiden kom fra Alvdal og Tynset i Østerdalen. Vi får høre om hvordan det var å vokse opp i 30-åras Norge. Om barneår i Bardu og Narvik, om lek og arbeid preget av nærhet til natur og dyr, spennende opplevelser ved elva, i skogen - og om reinkalven i nepeåkeren.

I 1935 kommer familien til Strømmen i Akershus. Også her skjer det spennende ting for en guttepjokk - fra indianerlek og matauk i blåbærskogen til rottejakt og skirenn på Bråtejordet.

Et par innholdsrike ferier ble tilbrakt hos tante og onkel i Ål i Hallingdal. Etter å ha fanget sin første ørret og fått fløte, rømme og flatbrød på stølen kunne pjokken stolt erklære: "No e e vorten halling!".

Forfatteren klarer å framkalle et vell av hendelser fra barneåra. Slik gir han et troverdig bilde av denne spesielle tiden - de harde 30-åra - av omgivelsene, familien og andre personer som preget de første åra i et gutteliv.

234 sider. Mange historiske bilder. ISBN 82-995441-2-2. Utgitt 2001 Kr. 296,-


Design: Tor Danielsen